2022-09-20 11:49Nyheter

Ses vi på Bokmässan i Göteborg?

Höstens böcker börjar titta in precis lagom till Bokmässan i Göteborg, så spännande det ska bli! Spana in våra nyheter och förbered höstläsningen redan nu. Och om du har vägarna förbi Göteborg, varför inte hälsa på oss i vår monter B09:28?

Småbarnsböcker med djur i fokus

Sanna Borell är tillbaka! Titta på min svans! är en humoristisk bok för de yngsta, fylld med lustiga djur och deras fantastiska kroppsdelar.

Får ekorren vara med? av Eva Petrén och Petra Wester Norgren är en berättelse med stor igenkänning om att sätta fingret på det som känns inuti. De tidigare böckerna Vad ska Lilla Nallen göra nu? och Varför är Stora Apan så arg? är klassiker i småbarnsbokhyllan.

Pan och otursdagen av Lars Rudebjer är sjätte boken om Pan, en älskad bokserie för de yngsta. Om hur saker och ting inte alltid går som planerat.  


Bilderböcker om saknad, konst och humor

Fjärilshuset är en vacker och stilla berättelseom att längta efter någon och hur saknad kan ta form hos ett litet barn. Med fantastiska illustrationer lyfter Kerstin Elias Costa barnperspektivet i en berättelse som är utmärkt att prata om tillsammans.

Runt 1900-talet samlades många målare hos Claude Monet i Giverny för att studera hans måleri. Dottern till en av målarna smiter in i Monets trädgård och tänk, där träffar hon självaste Monet. Ella i Monets trädgård är en mysig introduktion till den inspirerande impressionismen skriven av Daniel Fehr och illustrerad av Monika Vaicenavičienė.

Den stora drakstriden är en klassisk saga i modern tappning. Där ingen vill rätta sig i ledet och ingenting är som det brukar. Med fantastiskt roliga illustrationer av Christel Rönns och text av Yvonne Hoffman.

Vi gjorde det! är en varm och lekfull berättelse om allt som händer i barnens liv när föräldrarna inte ser på. Bengt Christell-vinnaren Lina Sandquist låter fantasin flöda, och visar oss att även de mest vardagliga stunderna har guldkant i barnens magiska värld.


Djupdyk med kaskeloten i fantasisk faktabok

Kaskeloten – världens största rovdjur är en faktabok om verklighetens Valdemar. Med fantastiska fakta och vackra, detaljerade illustrationer tar Lennart Eng med oss på en djupgående resa i kaskeloternas hemliga liv genom historien.


Fyndig och fin presentbok om livet

Livet och lite annat är en riktig karamell till presentbok. Illustrerad dagsvers om vardagen, årstiderna, människan, kroppen, tiden och döden. Lena Sjöbergs texter rör sig mellan lättsam humor och reflekterande allvar. En bok att ha med sig genom livet eller ge till någon du tycker om.


Vad händer på Bokmässan?

Spana in våra programpunkter här och i våra sociala kanaler!Ett av årets teman på Bokmässan är Klimatkrisen. I syfte att sprida kunskap och skapa förändring har 56 författare från hela världen skrivit protestskyltar för klimatet. Kolla in dessa på https://bokmassan.se/hem/program/hopesigns/


 

Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook!


 

 

 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!