2018-12-10 14:41Bloggpost

Barnbok med hög igenkänningsfaktor för (småbarns)föräldrar.

Genom samarbetet med författaren Lisa Hyder har den populära illustratören Louise Winblad, som driver instagramkontot och bloggen Hejhejvardag, illustrerat sin första barnbok.

Boken Majken Majken, en finstämd och charmig textbok med färgillustrationer för 6–9 åringar. Lisa Hyder blev 2017 nominerad till Augustpriset för bilderboken Om dagen tar slut och har även etablerat sig som barnboksförfattare genom serien Syskonen Tilly. Nya boken Majken Majken handlar om att man kanske inte måste växa upp och om att hitta vänskap där man minst anar det. Louise Winblad har gjort de fina illustrationerna och följer man henne på Hejhejvardag känner man igen sig i hennes bilder. 

Boken handlar om Majken och hennes pappa och lillebror som flyttar till en ny lägenhet. Majken har inga kompisar på den nya gården, och pappa har fullt upp med lillebror. Så hon upptäcker sitt nya område själv. En dag råkar hon titta in genom fönstret till en lägenhet på bottenvåningen, och tror knappt sina ögon. Därinne sitter en tant med ansiktet fullt av gräddtårta! Pappa förklarar att tanter ibland kan bli förvirrade och börja bete sig lite annorlunda när de blir gamla. Kanske är tanten ensam. De bestämmer sig till slut för att hälsa på.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg