2021-06-28 07:35Nyheter

Bästa lästipsen för sommarlovet!

Sommarlovet har börjat! Likaså badandet, lekandet och det allmänna slappandet. Och, inte att förglömma, nöjesläsandet! Se våra aktuella lästips för barn i alla åldrar nedan.
En underbar sommar önskar vi på Bokförlaget Opal!

Bilderböcker om födelsedagar och stora elefanter
Det finns massor av sätt att fira, eller inte fira, sin födelsedag på.
I Födelsedagen av Ulrika Kestere får vi träffa ett gäng olika djur som firar på olika sätt. I Elefanten av Jenni Desmond får vi lära oss massa spännade fakta om ett världens äldsta, största och kanske klokaste djur. 


 Finstämda bilderböcker om livet och modet
En blommas liv av Stefan Casta med bilder av Sara Lundberg är en underbar hyllning till naturen. Genom blommans ögon får vi följa dess liv under ett år. Min kompis Bo är skriven av Frederique Feder och illustrerad av Nina Blychert. Det är skönt att  dela sin rädslor med en vän. Som när en undulat är rädd för att flyga.  


Bästa hästböckerna!
Ina Scot har länge drömt om att få börja rida! I de tre böckerna om henne råkar hon ut för olika spännade utmaningar med koppling till hästar. Böckerna är skriva av Anette EggertÅlder 6-9 år


Passande läsning under EM-sommaren!
 Nu när det är fotbollstider passar ju denna serien perfekt! Lättlästa böcker om Adam som i varje bok ställs inför ett dilemma inom fotbollens värld. Anette Eggert har skrivit och Sofia Falkenhem illustrerat. Ålder 6-9 år.


Mystisk serie för de modiga!
Underjorden är första boken i trilogin Den gamla kyrkogården, en rysare fylld av magi och spänning, berättad med mycket humor och värme. Det handlar om Iris, som kan se de döda, som bor med sin döda mormor på den gamla kyrkogården där äventyr lurar.  
Del två, Spådomen kommer i höst. Emma Johansson heter författaren. Ålder 6-9 årTjuven på Highland Falcon och Kidnappningen på California Comet
 Andra delen i Det stora tågäventyret av M.G. Leonard och Sam Sedgman  är här! Spännande mysterier i bästa Agatha Christie-anda ombord på olika  tågrutter i världen. I höst kommer den tredje boken Mordet på Safari Star. Ålder 9-12 år


Blivande Netflixsuccé?
 Den numera klassiska kärlekshistorien Vinterviken av Mats Wahl blev framgångsrik film på 90-talet. Nu har boken kommit i nyutgåva. John-John möter kärleken på andra sidan vattnet i Vinterviken. Men trots att det är nära lever de i helt olika världar. Boken fick Augustpriset 1993 och nu kommer den som film på Netflix efter sommaren. Ålder 12-15 år


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!