2022-04-27 10:44Nyheter

Böcker med vårvibbar

Längtar du efter våriga böcker att ta med ut och läsa i solen, spana in våra härliga nyheter!

Fartiga bilderböcker som ger oss vårkänslor

Nu cyklar vi av David Henson får vi följa med två cykelfantaster på äventyr genom kvarteret. Det blir en tur med punka, hoppande kedja och folksamlingar men händiga som de är löser det sig alltid!

 

Klättra i träd av Björn Sundmark och Per Gustavsson är en fantastisk bilderbok om barns gränslösa fantasi, om gemenskap och hur alla kan hjälpa till oavsett hur stor eller liten man är.

 


Tvärtomberättelser och att vara en i gruppen

En hunddag väcker Sara Gimbergsson fantasin med ett tvärtomperspektiv som får oss att skratta högt. Med hög igenkänning och humor fångar hon vardagen och öppnar upp för många spännande samtal.

 

Larson flyttar hemifrån är en humoristisk bok av Stefan Casta och Anna Lagerström om att vara en i gruppen och vad det innebär. Och att borta kan vara bra, men att hemma ofta är bäst. 
 
 
 
 

Rysare och retorik för de äldre

Dan och Lotta Höjer är tillbaks med en blandvändarthriller som garanterar kalla kårar. I Skyddsrum nr. 2 börjar Agnes lägenhetshus bete sig konstigt, illaluktande vätska sipprar ur kranarna och stora växter tar sig genom väggar och tak. Till slut måste Agens ner i skyddsrummet och ta reda på vad som pågår.

 

Ellinor Ledger har skrivit en överlevnadsguide i hur man slipar snacket. Det spelar ingen roll om du ska hålla tal för tusen personer eller övertyga en vuxen om att få vara ute längre med kompisarna i Slipa snacket – en handbok i retorik finns råd för alla situationer. 

 


 
Magisk vårläsning
 
Rosas Spådomsbok innehåller både en färgillustrerad berättelse om Rosa och Elin och en spådomsdel där unga framtidssiare får tips på olika sätt att spå. En uppsättning spåkort följer med boken, skriven av Tuvalisa Rangström och illustrerad av Anna Nilsdotter.
 
 
 
 
 
Kraften är det tredje och sista boken i serien Den gamla kyrkogården. Perfekt för bokälskaren och ett rafflande avslut i kampen om magin.
 
 
 
 
 
 

Kom på vår bokfrukost med Berghs och Natur & Kultur den 5:e maj! Det blir boktips, författarpresentationer, frukost och goodiebags!


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!