2022-01-31 11:01Nyheter

Har du ansökt om Skapande skola?

Vill ni bjuda in en författare eller illustratör till boksamtal eller varför inte en workshop? Då vet ni väl att ni kan söka Skapande skola-bidraget på Kulturrådets hemsida senast den 3:e februari? Vi har dessutom oslagbara tips på författare och illustratörer som är stjärnor i klassrummet!


Maja Knochenhauer och Jonas Tjäder är debutanterna som gjorde storsuccé med ABC-boken Bokstavshusen. Både Maja och Jonas är arkitekter och deras författarbesök lämnar både stora och små inspirerade och nyfikna!

Att träffa läsare och ta del av deras tankar är det roligaste med besöken. Barnens perspektiv kan ju vara härligt oväntade och leda till diskussioner som skenar iväg på ett sätt som de inte gör med en vuxen läsare.

Maja och Jonas bor i Stockholm och men är verksamma med digitala skolbesök över hela landet.


Staffan Cederborg började skriva i fjortonårsåldern. Idag är han författare och håller i skrivkurser för både ungdomar och vuxna. Vid sidan av sitt författarskap jobbar han som lärare på Skrivarlinjen vid Gotlands folkhögskola. 

Det bästa med att träffa skolklasser är att se när de som vanligtvis inte gillar att läsa och skriva, uppslukas av sitt skrivande i någon övning. Det är tyst i klassen sånär som på knastret från de brinnande pennorna som raspar mot pappret. Någon räcker upp handen och frågar: ”Är det okej om mitt monster heter Bööööörje med fem ö?” Och jag svarar: ”Självklart ska ditt monster heta Bööööörje med fem ö!" 

Staffan bor och verkar på Gotland, men tar gärna uppdrag i hela landet.