2022-05-12 17:16Nyheter

Har du spikat programmet för Stockholms bokhelg?

Nu är det bara en liten vecka kvar till Stockholms bokhelg! Nyfikna på vad vi har för oss? Spana in eventen nedan och boka in i kalendern!


Kom på bokrelease i cykelbutik!

I Söders härligaste cykelbutik firar vi releasen av David Hensons Nu cyklar vi. En färgsprakande berättelse om två små cykelfantaster som ger sig ut på äventyr runt kvarteret. Kom till ATR på Åsögatan 122 och träffa David, lyssna på högläsning och njut av snacks och pyssel. Eventet är gratis och kräver ingen föranmälan.


Nyfiken på framtiden?

Nyfiken på nuet, framtiden och dåtiden? Kom och bli spådd av Tuvalisa Rangström på Häxan i Götgatsbacken och kolla in Tuvalisas och Anna Nilsdotters magiska böcker Elins hemligheter och Rosas Spådomsbok. Eventet är gratis och kräver ingen föranmälan.


Kom på Öppet hus!

Lördag 21:a maj slår vi och Berghs upp dörrarna till vårt härliga förlagshus på Tegelbergsvägen där vi suttit sedan start 1973. Kom och pyssla, fika, kör fiskdamm och bläddra i våra härliga böcker.


Fira ungdomsboken!

Under en eftermiddag sätter Vox by Opal och Gilla Böcker ungdomsboken i fokus med samtal och diskussioner tillsammans med både nya och etablerade namn inom young adult-genren. Hör Johanna LindbäckLisa Bjärbo och Sara Ohlsson prata om hur det är att ha skrivarkompisar tillsammans med Yrsa Walldén och Emma JohanssonKarl Modig diskuterar manlighet och machokultur med Bim Eriksson och Yolanda Bohm Ramirez berättar om utmaningar i att översätta poesi. Allt detta och mycket mer får ni ta del av hos café Louie Louie på Bondegatan 13. Caféet är öppet som vanligt för den som vill fika.

Dessutom kommer Unga Läsare genomföra en bokcirkel* och det kommer finnas möjlighet att mingla med upphovspersonerna på plats. Självklart blir det även bokförsäljning och tillfälle att få sin bok signerad. Öppet för alla och fri entré. För specifikt schema hänvisar vi till förlagens hemsidor. Välkomna!

*Föranmälan till bokcirkeln krävs, för mer information maila ungalasare@gmail.com


Barnboksfestival på Medis!

Söndagen 22 maj under Stockholms Bokhelg samlar vi några av Sveriges populäraste barnboksförfattare och illustratörer för en riktig barnboksfest på Medborgarplatsen. Ta chansen att träffa barnens nya och gamla favoriter, njut av högläsning och musikframträdanden, dansa och kramas med gosiga maskotar, pyssla, tipspromenera, testa lyckan i fiskdammen och många andra roliga aktiviteter. Vi bjuder på massor av bokskoj! BokBok har hand om festivalens bokbutik och här kan du träffa alla medverkande i samband med scenframträdandet.

Mer info hittar ni på https://www.stockholmsbokhelg.se


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!