2022-01-20 11:49Nyheter

Har du uppdaterat läslistan för 2022?

Nytt år nya böcker! Vi drar i gång 2022 med några riktiga pärlor att förgylla läslistorna med.

 

Bilderböcker med en twist 
När snögubben flyttade in
 av Masoud Gharehbaghi är en silent book om hur ett barn kan hamna i kläm när kylan sprider sig mellan två föräldrar. 

 

David och Goliat är en tolkning av den välkända bibliska berättelsen men med en twist, skriven av Sally Altschuler med underbara illustrationer av Sven Nordqvist. En bok om oväntad vänskap och att våga gå sin egen väg. 

 


 

                                                      Tokroligt för hela familjen

Hemera Nattdotter och hennes flexibla konsultbyrå är tillbaka i ännu en tokrolig bok. I Glasskampen bär det av till Tranås där ett par arga snögubbar har ockuperat en glassbil. Perfekt för den som börjat läsa själv, skriven av Lena Arro med illustrationer av Anna Westin. 

 

 

 


Humor, äventyr och en nagelbitande rysare

Mitt bisarra liv som död är ett humorspäckat äventyr skriven Staffan Cederborg. En rapp bok om livet, fantasivärldar, längtan efter tillhörighet och en frånvarande förälder. 

 

Snurra Pyton! är en lättillgänglig bok av Anna Ehn och Mia Öström laddad med humoristiska illustrationer av Alex Howes.

 

Trustville – Svinet är Ann-Christine Magnusson och Anna Knutsson i sitt esse! En nagelbitande rysare där Stranger Things möter Carrie och håller läsaren i ett järngrepp, perfekt bok för högstadiet!


Om yttrandefrihet och kraften i det skrivna ordet

Det gula skrattet av Viveka Sjögren är en stark berättelse om ensamhet, vänskap och tillit. Hewa är på flykt från ett krig. I ryggsäcken har hon sin mammas hemliga anteckningsböcker som beskriver sanningen om vad som egentligen hände. En sanning värd att riskera livet för. 

 

"En stark berättelse om vänskap, tillit och hemligt motstånd. Boken väcker de stora frågorna om de små varningsklockorna i vår egen tid." – Martin Schibbye, journalist.

 


En kärleksförklaring till New York och ung svart kärlek Blackout är skriven av de största författarna inom YA just nu Dhonielle Clayton, Tiffany D Jackson, Nic Stone, Angie Thomas och Ashley Woodfolk. Under en varm kväll slås elektriciteten ut i New York City och orsakar ett massivt strömavbrott. Men i stadens förvirring och panik tänds gnistor. Kommer dessutom på Netflix som film och tv-serie.

 

 

P.S. Just nu kan du beställa en exklusiv Blackout-box innehållande boken och saker som kan vara bra att ha under ett strömavbrott för endast 250 kr. Beställ hos melina@voxbyopal.se.

 

Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook!


 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!