2022-02-24 13:56Nyheter

Letar du böcker till lovet?

Dags för sportlov och vad kan vara bättre än stafettläsning? Vi samlar våra bästa tips för när springet i benen har lagt sig och man vill hoppa upp i soffan med en ny eller gammal favorit.

Storfavorit tillbaks i lager Pettson och Findus bygger en bil av Sven Nordqvist är en finurlig och interaktiv kartongbok där man får dra i flikar, öppna luckor och snurra på hjul. Perfekt för den nyfikne! 


Intergalaktiska äventyr med lättillgänglig fakta! För den som är nyfiken på rymden, universum, raketer och kroppen är böckerna om Professor Astrokatt ett måste. Häng med på intergalaktiska äventyr och lär dig om rymdskepp, stjärnor och solsystem!


Bokserie för den kampsportsintresserade Precis lagom till sportlovet vill vi tipsa om Taekwondo-serien av Lise Blomquist. En serie i fyra fristående delar där vi får följa kompisarna i taekwondogruppen när de brottas med rädsla, vänskap och kampsport!


Tågäventyr för bokslukaren Hotet vid Dödmanspasset är bok nummer fyra i den prisbelönta serien Det stora tågäventyret. Den här gången bär det av till Berlin där Harrison och morbror Nat får jobba undercover. Spännande och fartfylld serie för bokslukaråldern, i sann Agatha Christie-stil. 


Kul att göra på sportlovet Den som letar efter något att fylla sportlovsdagarna med får titta hit. Min dagbok är den ultimata dagboken för nybörjaren där man kan kryssa rutor, rita och skriva om hur man mår, vad man ätit och vem man lekt med. 


Vi är så stolta över Therese Henriksson som är nominerad till Norrlands litteraturpris 2022 med ”Den blixten tar” för bästa bok utkommen under 2021 i kategori barn- & ungdomslitteratur. Den blixten tar är en spännande bladvändare med mystiska inslag om vänskap, svek och hemligheter. 

Foto: Lovisa Henriksson

 

Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook!


 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!