2022-08-18 13:17Nyheter

Skolstart = nya böcker!

Illustration: Alex Howes ur Vad skulle en tiger göra?Illustration: Alex Howes ur Vad skulle en tiger göra?

 

Nu börjar det bli dags för skolstart men med rätt böcker går det att behålla känslan av ledighet lite till. Följ med till stranden i Lisa Hyder och Per Gustavssons Sandslott, res till Katternas ö i Masoud Gharehbaghis senaste bilderbok och gör som huvudkaraktären i Trygve Skaugs senaste bok och fundera över vad du skulle göra om du var statsminister.

Om livet som hund och vad som skulle hända om barnen fick bestämma

Elin Hägg är tillbaks och nu för första gången med en småbarnsbok! Tage är trött. Jättetrött. Allt han vill är att hitta någonstans där han kan få vara ifred och sova. Men var han än lägger sig så är han i vägen och allt han hör är: TUT, TUT, TAGE! En rolig och mysig bok om livet som hund.

Hur hade världen sett ut om barn fick bestämma? Ett barn fantiserar om ett universum där det finns glass, kompisar och bostad till alla. En upplyftande och fantasifull bok som inspirerar barn att tänka på hur de skulle vilja ha det! Perfekt att ge bort, läsa högt tillsammans och prata om, skriven av Trygve Skaug och illustrerad av Ella Okstad.


Bilderböcker om vuxenhet, miljön och rätten av få vara sig själv

Jag vill bli vuxen. Det vill inte Falke, han säger att det är tråkigt och jobbigt. Kanske har han rätt. Men jag vill ändå bli vuxen. Lisa Hyder och Per Gustavsson är tillbaks med en träffsäker berättelse som går rätt in i hjärtat. Sandslott handlar om att bli eller inte bli vuxen och om hur saker inte alltid är som de först verkar.

Katternas ö är en strålande tolkning av vad som kan hända när mycket vill ha mer, och vikten av att ta hand om planeten, eller ön, vi bor på. Masoud Gharehbaghi har tidigare skrivit den uppmärksammade boken När snögubben flyttade in.

Vad skulle en tiger göra? är en varm bilderbok av Alex Howes med humoristiska illustrationer. Om pressen att passa in och rätten att få vara sig själv!


Djupdyk i äventyr till havs och på land


Sjön som saknade botten av Mikael Bengtsson och Anton Lundqvist är en perfekt bok för den äventyrsglade! Anton varvar myllrande detaljbilder med sugande djupdykningar och Mikael leker med språket och lockar både små och stora till skratt.

Vad lurar i vassen? är den ultimata fiskeboken för hela familjen! Daniel Gunnarsson är en inbiten sportfiskare och bibliotekarie, tillsammans med fantasirika och pedagogiska bilder av Jens Ahlbom får de både barn och vuxna på kroken.

Det sägs att alla världens stenar har en egen drakart som lever där stenarna finns. I Stendrakar berättar Karin Linderoth på ett lekfullt sätt om stenar och mineraler genom drakar som speglar dess egenskaper. Vi får även lära oss om stenars ursprung och kretslopp, från den gråaste gråsten till den allra vackraste av ädelstenar.


Omvävlande berättelser för högstadiet

Fattar du inte att jag aldrig kan komma hem igen är Marie Chantals efterlängtade och fristående uppföljare till Den blomstertid nu kommer. En stark berättelse om skuld, upprättelse och den första kärleken.

Mats Berggren är tillbaks med en engagerande berättelse som tar plats i den fiktiva staden Alsta. En bok om klimatet, vänskap, att ta plats och att hitta sin egen väg.


 

Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook!


 

 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!