2021-12-03 10:58Nyheter

Vad läser ni i jul?

 

Längtar ni efter att krypa upp i soffan med pepparkakor och några riktigt bra böcker? Spana in våra bästa boktips i juletider!

 

Pettson och Findus bygger en bil av Sven Nordqvist är en kartongbok med skojiga flikar, snurrande hjul och finurliga luckor. Bit- och slittålig klapp för de yngsta.

 

Mina första pop-up dinosaurier består av 15 fantastiska bilder av populära illustratören Owen Davey. Öppna och se hur dinosaurier och förhistoriska reptiler tittar fram i den här fina pop-up-boken.

 


 

Ottos ulliga tröja av Ulrika Kestere är en vacker bok om vänskap, värme och gemenskap. Perfekt julklapp att njuta av ihop!

 

Måste ett luciatåg alltid se likadant ut? Ella och Noa: Lussa lagom av Mattias Edvardsson och Matilda Salmén är en underbar bok om scenskräck, traditioner och att prata med en morfar som inte finns mer.  

 


 

Enhörningarnas hemliga liv av Dr. Temisa Seraphini och Sophie Robin är en fantastisk faktabok om dessa fredliga och mytomspunna varelser. En otroligt vacker bok som passar utmärkt under granen!

 

Klappsnapparna och skoltjuven av Per Simonsson och Stefan Roos är den fjärde boken i den älskade serien om karaktärerna från Tjuvarnas jul. Om att bryta normer och vilja gå i skolan. Med varma illustrationer av Lars Rudebjer. 

 


 

Det stora tågäventyret – Tjuven på Highland Falcon av M. G. Leonard och Sam Sedgman är ett fartfyllt äventyr i sann Agatha Christie-anda. Perfekt bok att sjunka ner i soffan med under jullovet. Den första boken i serien, illustrerad av Elisa Paganelli.

 

Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år är en sensationell faktabok om Sveriges historia. Skriven av Linda Linnskog Rudh och faktagranskad av Dick Harrison passar den såväl barn som vuxna som vill veta mer om hur Sverige blev det land det är idag. Med bländande illustrationer av Filippo Vanzo.

 


Vinterviken av Mats Wahl är en tidlös kärlekshistoria om vänskap, svek och

 världar som möts. Under 2021 hade Vinterviken dessutom premiär på Netflix. Perfekt julklapp till tonåringen!

 

De vackraste idioterna i världen är en gripande berättelse om lojalitet, gränser och jämställdhet skriven av Anette Eggert. Ett måste för bokälskaren! 

 


 

 

Psst!

På lördag den 4:e december medverkar vi på Stockholms Litteraturmässa mellan kl. 11-17 i Kulturhuset i Stockholm. Det blir skräcksnack om Trustville med Ann-Christine Magnusson och mysterier med Maja Knochenhauer, en av författarna till Bokstavshusen. Dessutom har vi fulladdade bokbord, kom och fynda julklappar!

  

   

Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook!



Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!