2021-02-12 12:36Pressmeddelande

Årets mest spännande tågäventyr!

M.G. Leonard & Sam SedgmanM.G. Leonard & Sam Sedgman foto: Jamie Isbell

Nu släpps Tjuven på Highland Falcon, den första boken i serien Det stora tågäventyret, på svenska. En deckarhistoria med Agatha Christie-känsla för bokslukaråldern, som toppat de internationella bästsäljarlistorna.

Den prisbelönta barnboksförfattaren M.G. Leonard har tagit välden med storm med sina Kryp-böcker. När hon föreslog för vännen och producenten Sam Sedgman att de tillsammans skulle skriva mysterieböcker som utspelar sig på olika tåg blev succén Det stora tågäventyret ett faktum. Sam som från barnsben älskat både mysterier och tåg nappade på idé och tillsammans skriver de nu på del fyra i den hyllade barnboksserien. De tre böckerna som hittills släppts i England har alla toppat bästsäljarlistan. 

Varje bok i serien utspelar sig på olika typer av tåg, i olika länder och med olika sorts av mysterium. I den första boken får 11-årige huvudpersonen Harrison följa med på det kungliga ångtåget Highland Falcons sista resa, i Skottland. I en andra boken, Kidnappningen på California Comet, befinner sig Harrison på den ikoniska rutten från Chicago till San Fransisco. Den tredje utspelar sig i Sydafrika och den fjärde i Centraleuropa. En femte och sjätte bok planeras, vilka då ska utspela sig i Australien respektive Norge. 

Det här är en bokserie som inte kommer gå någon förbi. Under ett antal veckor kommer man bland annat kunna låna boken i bistron på SJs snabbtåg och ett pysselhäfte kommer finnas tillgängligt i stolsfickorna på tågen för de yngre resenärerna. En hemsida med läsprov och pyssel finns för den som inte själv befinner sig på tåget och självklart släpps boken även som ljudbok!

Kolla gärna in www.detstoratågäventyret.se och kontakta Melina Nordstrand, melina@opal.se, för recensionsex.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

Försäljningsansvarig
Melina Nordstrand