2019-03-20 12:20Pressmeddelande

Årets viktigaste faktabok!

Omslag: David Henson, Porträtt: Niklas Herrström Omslag: David Henson, Porträtt: Niklas Herrström

Charlotte Cederlund är verksam som brandkonsult i Malmö men har även skrivit fyra barn- och ungdomsböcker. Nu är hon aktuell med årets viktigaste faktabok Det brinner!

Varför börjar det att brinna? Hur släcker du en eld? Och hur gör du för att undvika brand? Det och mycket annat får vi lära oss i faktaboken Det brinner! som tar upp allt från eld genom historien till hur eld används. Mellan faktaavsnitten ligger några fiktiva berättelser om olika brandhändelser.

När jag var tolv brann ett stall ner nära där jag bodde. Några pojkar hade lekt med ett stearinljus i en koja i halmladan. Jag har skrivit Det brinner! till de killarna, och till alla de killar och tjejer som kommit efter. De som gillar eld men som också måste få en chans att gilla brandskydd lika mycket.”
– Charlotte Cederlund

Charlotte Cederlund drömde redan som nioåring om att bli författare men lagom till studenten bestämde hon sig för att bli ingenjör. Intresset för matematik var stort och hon hade en ingenjörspappa som ofta pratade om hur givande yrket var. 

Jag vet egentligen inte varför jag valde att bli just brandingenjör. Kanske var det slumpen, kanske var det den utbildning som lät häftigast i utbildningskatalogen. Eller så mindes jag kanske den där branden och hästarna som fick sätta livet till.
– Charlotte Cederlund

Nu får hon för första gången kombinera sina två yrkesområden. Snacka om att brinna för sitt ämne.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg