2020-08-13 09:14Pressmeddelande

Ariel, från otrygghet till trygghet

Omslag av Joanna Hellgren, Porträtt av Davy PrieurOmslag av Joanna Hellgren, Porträtt av Davy Prieur

Ariel tjugofyra/sju är en finstämd berättelse av Håkan Lindquist där vi genom barnet Ariel får ta del av hens upplevelser med en missbrukande mamma och hens första tid hos en ny familj.

Ariel är tio år och bor sedan nästan ett halvår tillsammans med Joen och Mattis, eftersom Ariels mamma har missbruk och inte kan ta hand om hen. I den här finstämda och drabbande berättelsen får vi genom ett barns ögon och återblickar följa ett liv på gatan, utan en fast punkt, med en missbrukande förälder. Genom Ariel får läsaren ta del av en osminkad tillvaro, som utan att vara nattsvart redogör för en många gånger mörk vardag och verklighet, men som också är präglad av samhörighet, kärlek och lojalitet. 

Håkan Lindquist skriver med ett engagemang och fantastiskt språk som inte lämnar någon oberörd. Tillsammans med Joanna Hellgrens svartvita vinjetter blir läsupplevelsen något utöver det vanliga och Ariels historia stannar kvar länge. En bok som öppnar upp för diskussioner om flera viktiga frågor.  


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg