2021-04-12 12:35Pressmeddelande

Barnbokskungen Sven Nordqvist fyller 75 år!

Sven NordqvistSven Nordqvist

Den folkkäre författaren och illustratören Sven Nordqvist fyller 75 år den 30 april – samma dag som Kungen! Detta firar Bokförlaget Opal genom att ge ut en stor samlingsvolym, ”På äventyr med Pettson och Findus”, som innehåller fem klassiska berättelser och en massa extramaterial.

 

Sven Nordqvist har varit en av våra allra mest populära barnboksförfattare sedan 80-talet.

Hans böcker om Pettson och Findus har sålt i över 3 miljoner exemplar i Sverige och han är årligen en av de mest utlånade författarskapen på biblioteken. Böckerna har översatts till 55 språkområden och har totalt sålt i över 16 miljoner exemplar världen över. Det land utöver Sverige där figurerna har flest läsare är Tyskland, där ”På äventyr med Pettson och Findus” redan gått upp på topplistan.

”På äventyr med Pettson och Findus” är en påkostad samlingsvolym innehållande bilder som aldrig tidigare publicerats. Utöver fem klassiska berättelser är den fylld med extramaterial så som Pettson och Findus familjehistoria, Sven Nordqvists skisser, recept på Findus pannkakstårta och pyssel.

Utöver Pettson och Findus har Sven Nordqvist illustrerat en mängd andra böcker, både till egna och andras texter. Två böcker sticker ut och är snarare konstverk än barnböcker, "Var är min syster?” och ”Hundpromenaden". Sven Nordqvist tilldelades Augustpriset 2007 för "Var är min syster?" som är en upptäcktsfärd i illustrationens värld.  2018 tog Sven det till en ny nivå med den helt textlösa boken ”Hundpromenaden”, där stora och små kan försvinna in i fantasins värld.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!