2018-01-26 09:41Pressmeddelande

Barnutställning bortskänkes

Nu är det dags för utställningen, Hjärtat! Ägget! Isen!, att hitta nya lokaler och låta fler barn upptäcka dessa intressanta ämnen!

En inspirerande utställning byggdes upp hos Rum för Barn (i Kulturhuset Stadsteatern Stockholm) våren 2016 utifrån Lena Sjöbergs faktabok Slående fakta om hjärtat. En utställning som gav barnen både rum för lek och nya kunskaper. I centrum för utställningen är ett stort hjärta som man kan gå in i och höra hjärtat slå. Utöver det stora hjärtat som är ca 2 meter i omkrets och 2 meter högt finns 3 vackra skärmar i trä med massa roliga fakta för stora och små. En skärm för varje ämne som Lena Sjöberg skrivit om i sina 3 faktaböcker:  Slående fakta om hjärtatKalla fakta om is och Hårdkokta fakta om ägg. Skärmarna är ca 170 cm höga.

Nu är det dags för utställningen att hitta nya lokaler och låta fler barn upptäcka dessa intressanta ämnen! Eftersom vi vill ge bibliotek, barnsjukhus, väntrum m.m. möjlighet att låta sina besökande barn få tillgång till en sån här utställning har vi valt att ge bort den gratis. Det mottagaren får stå för är fraktkostnaden från Solna i Stockholm. Tillsammans med utställningen skänker vi även 5 ex av vardera bok. 

För att visa intresse: Skicka en motivering till varför just ni ska få utställningen till melina@opal.se. Meddela också hur vi ommer i kontakt med er om ni ska få utställningen.
Första veckan i mars går vi igenom vem som skickat in bästa motiveringen.
För frågor maila melina@opal.se.

Fler bilder av utställningen finns att se på Bokförlaget Opals instagram. Utställningen byggdes av Tor Svae på Barnutställningar.nu


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden.