2018-11-28 07:35Pressmeddelande

Bokförlag uppmanar till att rädda Amazonas regnskog

omslag

Den senaste tidens utveckling för Amazonas regnskog i och med Brasiliens presidents beslut om skövling råkade sammanfalla med releasfesten av faktaboken Fantastiska djur i Amazonas regnskog. Bokförlaget Opal kände att de ville försöka bidra till att hjälpa rädda regnskogen som är livsviktig för alla världens invånare och har bestämt sig för att skänka 5 kr per såld bok till organisationen Rainforest Alliance. Under hela december kommer alltså pengar samlas in för varje bok som säljs och efter nyår skickas den insamlade summan till organisationen i fråga.

Melina Nordstrand, försäljningsansvarig:

I boken som vi precis har gett ut framgår det så tydligt hur viktig regnskogen är för alla djur och människor. Att det är jordens lungor och alla måste göra vad de kan för att rädda regnskogen. Det här är vårt sätt att bidra och att uppmärksamma krisen vi står inför om inte skövlingen stoppas.

Boken är skriven av bröderna Jack och Elliot Wallentin som engagerar sig mycket i klimatfrågan. Boken mynnade ut från projektet Energihjältarna som de arbetade med tidigare. De utvecklade Hjälp jorden med energihjältarna! som är ett läromedelspaket för förskolan för att skapa miljömedvetenhet. Och utifrån det arbetet kom de på idén till faktaboken Fantastiska djur i Amazonas regnskog där man lär sig både roliga saker om fascinerande djur samtidigt som man får tips på hur man kan hjälpa till att bevara platsen där de bor, den livsviktiga regnskogen.

Sidan 42 i boken Fantastiska djur i Amazonas regnskog. Världens största regnskog behöver vår hjälp! illustration av Jack & Elliot WallentinVärldens största regnskog behöver vår hjälp! Bokförlag skänker 5 kr/såld bok

 

illustration av Jack & Elliot Wallentin

 

 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

Försäljningsansvarig
Melina Nordstrand