2018-03-13 12:29Pressmeddelande

Charlotte Cederlunds trilogi avslutas!

För två år sedan debuterade Charlotte Cederlund med den hyllade boken Middagsmörker, en spännande och fängslande fantasyroman, nu kommer sista och avslutande delen i serien.

Midnattsljus tar vid direkt där andra delen, Gryningsstjärna, slutade och läsaren får följa med Áili när hon börjar gymnasiet i Kiruna. Men allt är inte som det ska i den lappländska staden. Skrämmande saker händer, saker som verkar centrera sig runt Áili vare sig hon vill det eller inte.
Sakta återvänder ljuset till Sápmi, men med ljuset kommer också ett löfte om en sista strid. Är det en strid Áili kan vinna utan att bli någon hon inte vill vara?

Charlotte Cederlund är uppvuxen på den skånska slätten och bor sedan några år tillbaka utanför Lund med man och två barn. Inför arbetet med trilogin har Charlotte gjort en gedigen research och samlat på sig  fakta och information om den samiska mytologin, allt för att underlätta skrivprocessen och för att få böckerna ska vara så sanningsenliga som möjligt. Charlotte har haft både faktagranskare och en referensgrupp av ungdomar med samiskt ursprung som fått läsa manus i tidigt skede.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden.


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg