2018-05-25 06:25Pressmeddelande

Civilingenjör och patentexpert skriver spänningsroman!

Debuterande författaren Maria Engstrand har skrivit en hisnande historia som tar med läsaren till Lerum. Barnboken Kod: Orestes är en fascinerande berättelse som griper tag från första sidan.

Maria Engstrand gillar gåtor, chiffer, ritningar, kartor och apparater. Och det är precis det som hennes debutroman handlar om! Kod: Orestes är tänkt för barn mellan 9 och 12 år, eller för vem som helst som tycker om att lista ut hur saker hänger ihop. Men att det är just en barnbok hon debuterar med är ingen slump.

Jag gillar att skriva för barn och unga för att jag gillar kravet på fart och koncentration som finns i formatet. Jag gillar att inga frågor är för stora. Jag gillar att man får ha roligt. – Maria Engstrand

Kod: Orestes möter vi Malin och Orestes, som bor i en villaförort i Lerum, precis intill motorvägen. Det är en stjärnklar natt när berättelsen börjar och sedan tar huvudpersonerna med oss på en fartfylld resa både i dagens Lerum och till ett Lerum på mitten av 1800-talet. Det handlar om tro och vetande, om ingenjörer och stjärntydare, om skogar och järnvägar, och om föräldrar och utvalda barn.

Jag önskar att den som läser boken ska bli nyfiken. Att den vill veta mer, att den vill tänka själv. Att den vill upptäcka vår omvärld och vår historia. Jag tror att den som blir fascinerad av världen är mindre benägen att förstöra. Jag tror att den vill bygga vidare, bygga eget, bygga runt.  – Maria Engstrand


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg