2021-07-07 08:21Pressmeddelande

"Dömda kvinnor" – dubbelt nominerad i år!

 

Vi på Bokförlaget Opal är så stolta över att kunna berätta att faktaboken ”Dömda kvinnor – förbryterskor i Sveriges historia” av Elin Hägg återigen nominerats till ett pris för bästa barn- och ungdomsbok. Denna gång är det Svensk biblioteksförening som nominerat boken i faktabokskategorin, till Carl von Linné-plaketten.

Vinnaren kommer tillkännages efter sommaren och tilldelas 25 000 kr.

 Tidigare har Elin Hägg nominerats till Slangbellan för boken ifråga, vilket är ett debutantpris och tilldelas årets bästa barn- och ungdomsbok skapad av en debutant. 

 

Dömda kvinnor är en faktabok som rekommenderas från 9 år och uppåt i vilken vi möter kvinnor ur Sveriges historia. Elin Hägg låter läsaren genom dramatiserade och illustrerade berättelser få en inblick i kvinnornas öden. De flesta av dessa kvinnor kan varken kallas förebilder, hjältar eller pionjärer utan det de har gemensamt är att alla gjorde sig skyldiga till och dömdes för olika typer av brott. Läs mer om boken här: domda-kvinnor-forbryterskor-i-sveriges-historia


Boken fick genast ett fint mottagande när den släpptes 2020 och trycktes om efter ett halvår. Den har fått många fina recensioner, som till exempel denna:
”Rakt igenom läsvärd i sin skildring av brottsdömda kvinnor och adelsdamer”
/Dagens Nyheter


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!