2019-05-29 06:25Pressmeddelande

En gripande barnbok om kaninhoppning!

Omslag av: Mia Nilsson Porträtt av: Danne ErikssonOmslag av: Mia Nilsson Porträtt av: Danne Eriksson

Barnboken Kaninhoppet handlar om Alwin som har en syster som är allvarligt sjuk, de vuxna har inte tillräckligt med tid för honom. Men då hittar Alwin tröst och mod hos en kaninuppfödare. Malin Eriksson har tidigare skrivit flera framlyfta hästböcker. 

När jag skrev Kaninhoppet så fick jag möta en liten kille som helt hade kommit skymundan. Han känner sig som ingen och självklart är han också orolig för sin lillasyster. Men han kan ju inte göra nåt åt det. Vad kan hjälpa Alwin?

 

– Malin Eriksson

Som författare hämtar Malin det mesta från sig själv, sin inspiration hittar hon oftast i sitt eget liv. Och något som fick henne att växa mycket som person var när hon fick ta ansvar och klara av ett djur när hon var liten. Malins liv förändrades när hon kom i kontakt med hästar och hon hittade sin styrka i det. En styrka som också kom fram i skolan. Där hon kände att ingen såg henne eller att hon var bra på något. Men relationen till hästarna förändrade alltså detta.

Alwin gör en liknande resa. Men i den här boken finns inga hästar, men kaniner! Alwin lär känna en kaninuppfödare och han börjar hjälpa henne. Han får mer och mer ansvar, och en dag frågar hon om han kan tävla en av kaninerna i Kaninhoppet. – Malin Eriksson

Kaninhoppet är både en bok om kärlek till kaniner och en djuplodande bok om ett barns känslor och sökande efter en egen plats i tillvaron.

Malin Eriksson är förutom författare utbildad lärare, skrivarpedagog och genusvetare.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg