2019-01-09 08:00Pressmeddelande

En prepping-roman för ungdomar!

Författarfoto: Lovisa Henriksson
Omslag: Clara DackenbergFörfattarfoto: Lovisa Henriksson Omslag: Clara Dackenberg

Therese Henriksson är nu aktuell med sin andra ungdomsroman Kyla. Boken handlar om överlevnad, om att vara separerad från de du älskar och om att göra allt för att hålla skenet uppe när kylan tränger sig på.

När den här berättelsen kom till mig var det vinter och en bit under minus trettio. Vid morgonkaffet möttes jag av ett nyhetsinslag om cyberhot, och av ett annat om kylan som drabbat hela landet. Jag hade det skönt med mitt varma kaffe och en brasa som sprakade i eldstaden, men nyhetsinslagen fick mig att fundera. Tänk om strömmen skulle försvinna ett längre tag. Om jag inte kunnat elda, och om jag bott i lägenhet?” – Therese Henriksson

I Therese Henrikssons nya ungdomsroman Kyla blir situationen verklighet för Sofia när hon och hennes syskon tvingas lämna Aleå på grund av ett strömavbrott som lamslår samhället. Utan ström och utan kontakt med omvärlden förvandlas Aleå till en plats präglad av mörker och kyla. En plats där folk fryser ihjäl, maten tar slut och desperationen tar över.

Så fort Therese Henriksson fått idén där vid morgonkaffet visste hon dock att det inte enbart var en berättelse om överlevnad.

”Redan då visste jag att det här var en berättelse om kärlek. Men också om mod. Om att hitta sina egna styrkor, och om att vara den man är.” – Therese Henriksson


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg