2018-05-30 07:40Pressmeddelande

En vacker och stämningsfull musiksaga!

Ett samarbete över konstgränserna har resulterat i en vacker bilderbok med lika vacker musik. Molnens melodi av etablerade författaren och illustratören Linnéa Krylén tillsammans med kompositören Björn Petersson är en bilderbok utöver det vanliga. Sångerna till varje uppslag är det Agnes Åhlund som sjunger. 

Samarbetet tog sin början med att jag svarade på Björns förfrågan om samarbete i författarcentrums nyhetsbrev. Ganska snart var vårt arbete igång, med regelbundna telefonmöten varje måndag. Jag lyssnade på Björns musik för att få rätt känsla när jag skapade bilderna. Linnéa Krylén

I vackert illustrerade bilder får man gå på en promenad i fjällens natur, musiken och sångerna följer med längs vägen. Men det gäller att ha koll på molnen: vädret ändrar sig snabbt i fjällen! Får man se ett nimbostratus eller ett cumulonimbus gäller det att ta skydd, då är ovädret inte långt borta! Men snart kommer cumulus och solen fram igen!

Linnéas idé om att boken skulle utspela sig på fjället formade musiken väldigt mycket. Det fick mig att tänka på visor, svensk folkmusik och akustiska instrument. Tonspråket är inspirerat av just det, visor och svensk folkmusik. Med instrumenteringen så tänkte vi på att ha med sådana instrument som du skulle kunna hitta i en stuga uppe på fjället. Ett durspel, en gitarr, en cittra och kanske en kontrabas. Och redan från början tänkte jag att det var Agnes som skulle sjunga, så sångerna är skrivna med det i åtanke. Björn Petersson


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg