2019-06-05 06:05Pressmeddelande

Engelsk succébok nu på svenska!

Omslag: Sarah Horne (svensk form: Niklas Lindblad), Porträtt: Charlotte Knee PhotographyOmslag: Sarah Horne (svensk form: Niklas Lindblad), Porträtt: Charlotte Knee Photography

Sam Copeland har jobbat i förlagsbranschen i femton år och tre år i bokhandel innan det. Charlie blir en kyckling är hans debut. Översättningsrättigheter är sålda till 17 språk och filmrättigheterna är sålda till Skydance.

I dagarna släpps Charlie blir en kyckling som är den första fristående delen av tre i en ny illustrerad humorserie med klockrena illustrationer av Sara Horne. Bokens styrka ligger i att den bottnar i ett allvar och det orosmoln som svävar över familjen McGuffin.

Sam Copelands debut är brilliant, skratta högt-rolig och genuint berörande. Charlie blir en kyckling är inte bara en glädjande läsning, utan genom bokens obevekligt roliga narrativ förmedlar den skickligt ett viktigt meddelande för barn som brottas med ångest eller som har konfronterats av svårigheter i sina liv. En fantastisk debut är en sådan som du känner att den alltid måste ha funnits, och det här är en av dessa böcker. – M. G. Leonard, författare av Kryptriologin. 

Sam Copeland skriver om Charlies oro för sin bror och sina föräldrar, och vikten av riktigt bra kompisar som ställer upp i vått och torrt.  Charlies ”vardagsliv” skildras med en träffande humor och en allvarlig underton. En fantastiskt rolig bok om vänskap, familj, oro och inte vara som alla andra, för alla som gillar Jeff Kinneys böcker. 

Nedan kommer en hälsning från Sam Copeland till alla läsare i Sverige. Ett Sverigebesök är redan inplanerat i oktober.

 

 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg