2019-10-07 08:25Pressmeddelande

Häxkonst i ny barnbok

Omslag och illustration: Anna Nilsdotter Omslag och illustration: Anna Nilsdotter

Häxor och häxkonst är sedan länge favoriter i populärkulturen. Den moderna häxan kan vara vem som helst och utövar sin magi mitt bland oss.  

I den nya boken ”Elins hemligheter – en handbok i häxkonst” presenteras läsaren för klassiska häxsymboler som kvasten, katten och trollstaven. Vi lär oss om trolldomsörter och magiska stenar. Elins besvärjelser är handfasta; Man tager vad man haver, en häxa bestämmer själv.

Författaren Tuvalisa Rangström är dramatiker, författare och skådespelare. 2017 debuterade hon med boken ”Oväder” tillsammans med Clara Dackenberg på Mirando bokförlag. Tuvalisa har en bakgrund som konstvetare och intresserar sig för konst i alla former. Så även häxkonst.

Att se världen magiskt kräver övning. Precis som alla andra konstnärer måste den som ägnar sig åt häxkonst öva och förfina sitt hantverk. En bra häxa blir man inte bara hokus pokus. Så en handbok i häxkonst tror jag är en bra start för den som ändå vill försöka. - Tuvalisa Rangström

Bokens illustratör Anna Nilsdotter bor sedan många år i Paris och har där utbildat sig till illustratör. Anna illustrerar barnlitteratur för franska förlag såsom Thierry Magnier, Gautier Languereau, Flies France m.fl. och illustrerar även för fransk press, t.ex Le Monde.

”Elins hemligheter – en handbok i häxkonst” är en praktisk handbok i häxkonst, full med magiska ingredienser, som kan inspirera nybörjarhäxor som själva vill utöva magi. Lagom liten för att alltid kunna bäras med.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg