2019-04-10 08:53Pressmeddelande

Humoristisk och fyndig kapitellbok!

Omslag: Alex Howes,
Porträtt (till vänster): Jeanette Hägglund,
Porträtt (till höger): PrivatOmslag: Alex Howes, Porträtt (till vänster): Jeanette Hägglund, Porträtt (till höger): Privat

Författarna Anna Ehn och Mia Öström är nu aktuella med Sitt, Pyton!, som är en rolig berättelse om hur det är att vara en hundägare till en hund som är allt annat än lydig (och en hund som man helst hade velat byta mot en orm). Serien är träffsäkert illustrerad av Alex Howes.

I Anna Ehns och Mia Öströms nya bok får vi följa Anettes kamp med hunden Pyton. Det börjar med att inget går som det ska för Anette. Först flyttar familjen till stan där hon inte har några vänner, och istället för att ge Anette en pytonorm som hon alltid har önskat sig, har hennes mamma köpt en hund, på Blocket. Hon döper hundvalpen till Pyton för överraskningen var just det, pyton. Och det blir värre, hennes mamma tvingar dem att gå i valpskola men Pyton bara skämmer ut Anette när han vägrar lyda. Hur ska det gå för Anette och Pyton, kommer de någonsin lära sig att komma överens? Följ med på deras äventyr för att ta reda på svaret!

I Sitt, Pyton! behandlar författarna på ett humoristiskt sätt känslan att bli påtvingad något, men hur det kan utveckla sig till något man inte hade förväntat sig. Sitt, Pyton! är den första boken i den fyndiga serien Valpvarning med två uppföljare planerade till hösten 2019 och våren 2020.

Tidigare har Anna Ehn och Mia Öström tillsammans skrivit serien om Sally, som illustrerats av Jenny Karlsson.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg