2019-01-14 10:27Pressmeddelande

Hyllad debut är äntligen här!

Monika Vaicenavičienes efterlängtade bilderbok Vad är en flod? har nu släppts. Boken har redan innan publicering utsetts till vinnare av priser så som Golden Pinwheel Young Illustrators Competition och World Illustration Award och rättigheterna har dessutom sålts till elva språkområden.

Monika Vaicenavičiene bor i Litauen med sin man och dotter men har tidigare bott i Sverige. Vad är en flod? var till en början hennes examensarbete från Konstfack och ges nu ut av Bokförlaget Opal.

I processen med boken använde sig Monika av många olika material och tekniker, bland annat pennor, akvareller, gouache och hon ritade även digitalt. Hon använde sig också av en samling geografiska, historiska och mytologiska referenser som hon samlat på sig under årens lopp liksom sina egna minnen av att växa upp nära en flod.

Monikas mål med boken är att stärka känslan av samhörighet och att få människor att förstå hur beroende vi är av naturen och av varandra. I denna värld uppdelad av nationaliteter, religioner, ras och klass, kände hon att hon vill med hjälp av floder och vatten i allmänhet hylla förbindelser mellan platser och kulturer.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg