2018-08-22 11:35Pressmeddelande

Krypande trilogi är komplett! 

M.G. Leonard började skriva om kryp, eller närmare bestämt skalbaggar, för att själv komma över sin rädsla för dem! Nu, en trilogi senare, har hon börjat tycka om skalbaggar och har till och med en tam skalbagge hemma.

”Min fobi för insekter var en viktig del av skrivprocessen, att försöka beskriva en skalbagge på ett sätt som gjorde den vänlig, varm och vacker”

Berättelsen om Darkus, hans vänner och alla genmanipulerade skalbaggar har tagit världen med storm! Böckerna är utgivna i fler 30 länder och är otroligt populär. Tv-rättigheterna är sålda till ett engelskt produktionsbolag.

Böckerna är spännande och fartfyllda bladvändare där man sitter med andan i halsen från sida ett, och efter att ha läst böckerna har man en helt ny syn på skalbaggar och andra kryp. Perfekt för bokslukaråldern men även spännande läsning för föräldrar.

Nu är alltså tredje och avslutande delen ute, Krypens krig. Och den som snöat in på skalbaggar kan även läsa mer om djuren i faktaboken Skalbaggssamlarens handbok, som är en handbok som existerar i trilogin men som även är en riktig faktabok för den krypintresserade. 

Läs mer om alla böckerna här


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg