2018-08-31 10:41Pressmeddelande

Letande efter ljuset i mörkret resulterade i en faktabok!

Natten lyser! av Lena Sjöberg,
©Porträtt: Bruno WegeliusNatten lyser! av Lena Sjöberg, ©Porträtt: Bruno Wegelius

Författaren och illustratören Lena Sjöberg har flera stora bokprojekt bakom sig. Natten lyser! blir hennes fjärde faktabok hos Bokförlaget Opal.

Natten lyser!” kom till genom ett lekfullt sökande efter lysmaskar och eldflugor. Efter norrsken, mareld och glödande stränder.

Idén till boken fick Lena Sjöberg en sen novembereftermiddag under en missmodig promenad från jobbet, genom den småländska granskogen, då inte bara skogen kändes mörk. Hon funderade över vad som var på väg att hända med världen och insåg att hon behövde börja leta efter ljus i mörkret.

”Att göra boken blev ett sätt att vara kvar i mörkret men med siktet inställt på det som ändå skimrade bakom grantopparna. Och trots att mycket i världen fortsätter att se mörkt ut, var det fint att få upptäcka att åtminstone vår fantastiska planet är full av ljus, ofta på de platser som verkar vara allra mörkast.”
-Lena Sjöberg

I boken får man upptäcka att det finns mer som lyser i mörkret än vad man kanske kunnat tro. Allt från stenar, svampar och mossa till fågelfjädrar och fjärilar! 

Natten lyser! Kommer även att bli tillgänglig som en animerad e-bok. Läs mer om bokprojketet på Lenas hemsida.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg