2019-01-24 08:11Pressmeddelande

Malin Eriksson är här med ny magisk hästbok!

Omslag: Niklas Lindblad
Författarfoto: Danne ErikssonOmslag: Niklas Lindblad Författarfoto: Danne Eriksson

Författaren Malin Eriksson är nu aktuell med ännu en hästbok, men denna gång med en släng av magisk realism. Hästen på Vinga handlar om kärleken till ridsporten och om att kämpa för att nå sin dröm.

I Hästen på Vinga närmar sig Malin Eriksson hästvärlden från ett annat håll. Inom ramen för en spökhistoria undersöker hon vad ridsportens orättvisa villkor gör med dess utövare. Boken undersöker temat från olika håll genom olika karaktärer, men berättelsens nav är Anna Berg, vars skrämmande öde håller upp en spegel mot Lovis längtan och visar vilket pris det kan ha för en individ att försöka nå elitnivå utan rätt resurser. Lovis, och läsaren, får en askungesaga, som samtidigt monterar ner den hästvärld där pengarna avgör allt. Tillsammans hittar Lovis och Anna Berg en annan lösning. När boken slutar är Lovis ursprungliga önskan förvandlad till en mer hållbar dröm.

Malin Eriksson har tidigare skrivit flera hästböcker, bland annat serien Ponnykompisar och Rakt mot hindret (2016).

Hästen på Vinga är en spännande bok om hästar, hemligheter och modet att förändra. Allt ihopvävt av trådar av magi.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg