2019-05-24 13:11Pressmeddelande

Maria Engstrand är aktuell med spänningsroman för ungdomar!

©Porträtt: Ola Kjelbye ©Omslag: Elisabeth Widmark ©Porträtt: Ola Kjelbye ©Omslag: Elisabeth Widmark

Maria Engstrand är aktuell med ny bok, en ungdomsrysare som verkligen ger läsaren kalla kårar! ”Hålsjön” utspelar sig vid Stora Hålsjön i Seglora i Västergötland. Den mytomspunna sjön är i händelsernas centrum för en spännande berättelse som kretsar kring minnen, förluster och märkliga händelser.

I boken får vi följa fyra kusiner som under en vecka på sommarlovet får vara hos sin farmor i hennes sommarstuga – otroligt tråkigt. Tills det börjar hända mystiska saker runt sjön. Farmodern försvinner, en märklig granne dyker upp och efter några dagar börja de yngre kusinerna bete sig annorlunda. Nu måste de äldre kusinerna John och Julia försöka ta reda på vad som pågår …

Maria är född och uppvuxen i Borås men bor nu i Lerum där hon jobbar som patentkonsult. Maria debuterade 2018 med boken ”Kod: Orestes”, en da Vinci-koden för barn. Uppföljaren kommer hösten 2019. 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg