2018-10-09 07:38Pressmeddelande

Ny bok av Sven Nordqvist!

Illustration ur "Hundpromenaden" av Sven Nordqivst.
Fotograf: Danne ErikssonIllustration ur "Hundpromenaden" av Sven Nordqivst. Fotograf: Danne Eriksson

Sven Nordqvist är aktuell med nya bilderboken Hundpromenaden.

När Sven Nordqvist började på sin nya bok var det för att han mindes hur roligt det var att göra bilderna till ”Var är min syster”. Eftersom det är bilderna som är hans stora intresse fick det denna gång bli en bok helt utan text, en Silent Book.

Man kan hitta mycket detaljer i bilderna som är inspirerade från olika håll. Till exempel bilden i kattparken som är inspirerad av Kattorget i Rom. Där finns bl.a. "omöjliga konstruktioner", vilka kan vara svåra att upptäcka. Och stationen på första bilden som är Tobo central. En är en ort där Sven bodde tidigare.

Förskolebilden med barn och barnteckningar på väggen innehåller mycket inspiration från Svens egen barndom och kontakt med läsarna under årens lopp. Där finns teckningar som han har fått av barn, en etsning som han har gjort, klätterträdet som liknar utsmyckningar han byggt och mekanot som han lekte med som barn.

De spontana infallen blir ofta bäst enligt Sven själv. När han inte tänker och resonerar. Som till exempel den stora kaffekannan och bagaren med kak-skottkärran i konditoriscenen. Eller de blå träden med gungande gubbar mot den svartvita staden. Den staden är inspirerad av gamla foton från Södermalm i Stockholm som Sven har byggt ihop till ett något överdrivet Söder. Eller de flytande öarna. De byggnaderna har han lånat från Rembrandts etsningar av holländska gårdar som han tycker om. Den slingrande tågbanan i början av boken gillade han att göra. Och han misstänker att ett och annat barn kan fastna där och försöka förstå hur man hittar.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg