2020-08-25 09:37Pressmeddelande

Nytt praktverk om Sveriges kungligheter

Författaren Linda Linnskog Rudh och illustratören Filippo Vanzo har väckt liv i Sveriges kungar och drottningar i boken Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år.Författaren Linda Linnskog Rudh och illustratören Filippo Vanzo har väckt liv i Sveriges kungar och drottningar i boken Kungaliv – Sveriges regenter under 500 år.

Kungaliv är en myllrande faktabok med tidslinjer, faktarutor och berättelser. Historierna som inleder kapitlen är sanna händelser som författaren har dramatiserat för att skapa närvaro och spänning. Boken vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 9-12, men kan även läsas med behållning av alla som är historieintresserade.

Författaren Linda Linnskog Rudh, berättar att boken Kungaliv föddes ur hennes egen förtjusning i att inhämta kunskap med hjälp av tidslinjer.

Jag ville skriva en bok för barn och ungdomar som har ett historieintresse, men även för de som kanske inte har det. För läraren som behöver en intressant ingång i en ny historisk period – för att få eleverna att vakna till och bli sugna på att få veta mer.

 Linda Linnskog Rudh, författare

Linda debuterande som författare 2016, med boken Riddarliv. I grunden är hon marinarkeolog och har arbetat som journalist i många år, men har även förankring i museivärlden med pedagogjobb på museer som bland annat vikingastaden Birka, Livrustkammaren och Vasamuseet.

Illustrationerna i boken har Filippo Vanzo gjort. Filippo, som har sin bakgrund i Italien, är frilansillustratör och kartograf och arbetar på ett brett fält med allt från böcker och tidningar till museer och spel. För Kungaliv gjorde han många timmars research för att få alla dräkter och tidstypiska detaljer historiskt korrekta.

Efter över ett års arbete och nästan 100 illustrationer och oräkneliga timmar researchande i historiska källor blev boken om de svenska regenterna äntligen klar, det känns fantastiskt!

 Filippo Vanzo, illustratör

I den här boken får du veta en hel del om de som har styrt vårt land, och dessutom få inblick i tiden de levde i. För historierna om våra regenter är också historien om det som är Sverige. 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg