2018-07-02 10:14Pressmeddelande

Plupp blir barnutställning

Plupp-utställningFrån utställningen Hemma hos Plupp

Invigningen av utställningen Hemma hos Plupp äger rum kl 14 den 3 juli i Jaktvillan i Järvastaden, Solna. Samuel Klippfalk, omvårdnadsnämndens ordförande i Solna, klipper bandet och hälsar alla välkomna. Det bjuds sedan på fika och besökare i alla åldrar är välkomna att ta del av utställningen.

Under de senaste månaderna har Tor Svae och Roger Josefsson arbetat med Plupp och den norrländska naturen. De har byggt upp en miljö där barnen kan gå in och ta del av Plupps värld, leka i kåtan, åka flotte på floden och möta de olika djuren. Även en stor uppstoppad Plupp har tagits fram i ett så fint skick att författaren och illustratören Inga Borg skulle blivit hedrad om hon fick uppleva detta.

Det är just för att hedra minnet av Inga Borg som Bokförlaget Opal har låtit ta fram utställningen i fråga. Hon gick bort hösten 2017 men minnet av henne lever vidare i de många böckerna om bl.a. Plupp. Och Plupp är till och med mer i tiden idag än då Inga började skriva böckerna för över 60 år sedan. Det naturnära perspektivet är genomgående i alla de 20-talet böcker som har skapats.

Utifrån Pluppböckerna har Elisabet och Sandra Brömster fått äran att ta fram en lärarhandledning för barn i förskola och lågstadiet där man lär sig just om de svenska djuren och naturen. Handledningen ska hjälpa och guida klassbesök till utställningen och uppmuntra till arbete utifrån Plupp-böckerna under lektionerna.

Utställningen Hemma hos Plupp kommer vara öppen för allmänheten under hela juli i Jaktvillan. Sedan kommer den sättas upp på Bok & Bibliotek i Göteborg. Därefter kommer den hyras ut till bibliotek runt om i landet. Vi får se vilka platser Plupp får besöka på sin turné framöver. Mer information om utställningen finns på Barnutställningar.nu

 


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg