2018-12-07 13:54Pressmeddelande

Rekordförsäljning för Hundpromenaden!

Illustration ur "Hundpromenaden" av Sven Nordqivst.
Fotograf: Danne ErikssonIllustration ur "Hundpromenaden" av Sven Nordqivst. Fotograf: Danne Eriksson

I september i år släpptes Hundpromenaden, Sven Nordqvists senaste stora bilderboksprojekt, ett projekt han länge drömt om att göra.

Trots en stor upplaga på 8000 ex har boken sålt slut på knappt tre månader, lagom till julhandelns start. Men nu vill förlaget lugna återförsäljarna med att nästa upplaga är på ingång och böcker kommer åter finnas i butik innan lucia.

Därför är det en julklappsbok, inte minst till de nyblivna tonåringar som inte längre önskar hårda paket, men vars ögon man gärna vill se tindra till granen ännu en gång.

Martin Hellström, Dagens Nyheter

Hundpromenaden är en bilderbok utan text som med sina myllrande och detaljrika bilder har tagit stora som små med storm.

Växlingen mellan intensitet och överlastning och lugna böljande intryck är något Nordqvist utvecklat till fulländning ...

Martin Hellström, Dagens Nyheter

Sven Nordqvist hade en önskan om att boken även skulle finnas ett större format, så att bilderna låg närmare originalen. Därför finns det även en presentutgåva av Hundpromenaden.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg