2019-04-05 12:13Pressmeddelande

Sveriges ledande barnboksförlag lanserar Stora Barnboksdagen!

För att fira världsboksdagen 2019 bjuder Sveriges största barnboksförlag in till en eftermiddag för unga läsare med högläsning och chans att träffa några av landets populäraste författare.

Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur, B Wahlströms, Opal och Lilla Piratförlaget tar 28 april över Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, Stockholm, för en eftermiddag med högläsning ut aktuella böcker, signering, tipsrundor och andra roliga aktiveter. De medverkande författarna är Elias och Agnes Våhlund (Handbok för superhjältar), Josefin Sundström (Sagasagor), Annika Leone (Bara rumpor), Per Gustavsson (Familjen Knyckertz), Camilla Brinck (Musse & Helium) och Anna Ehn och Mia Sjöström (Sitt, Pyton!).

- Vi vill skapa fler arenor för att ge barn chans/möjlighet att träffa sina favoritförfattare och Stora Barnboksdagen hoppas vi kan bli ett årligen återkommande event för detta, säger Jenny Edh Jansen på Rabén & Sjögren, initiativtagare.

Medverkande:

Elias och Agnes Våhlund har tagit barnboks-Sverige med storm och deras serie Handbok för superhjältar har på mindre än två år sålt över 350 000 exemplar. Den mobbade flickan Lisa som blir superhjälte engagerar både yngre såväl som äldre läsare och är en favorit bland lågstadielärare landet över.

Bokfakta:
Handbok för superhjältar 4: Vargen kommer
Författare: Elias Vålhlund, Agnes Våhlund
Illustratör: Agnes Våhlund
6 +

Josefine Sundström är författare, journalist och programledare. Sedan 2016 har hon skrivit fyra Sagasagor; vardagsäventyr som alla kan känna igen sig i, med femåriga Saga Louisa Larsson i huvudrollen. För Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass tilldelades hon priset för bästa barnbok av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen.

Bokfakta:
Sagasagor — Bananbus, finskor och en superjobbig hjälte
Författare: Josefin Sundström
Illustratör: Emma Göthner
3 +

Anna Ehn och Mia Öström har tidigare skrivit serien om Sally tillsammans och är nu aktuella med serien Valpvarning. I första boken, Sitt Pyton!, får vi möta Anette som önskar sig en pytonorm men får en hundvalp. Dessutom en som blir jättestor och visar sig både vara en kanotkatastrof och ett korvmonster.
Bokfakta:
Valpvarning — Sitt Pyton!
Författare: Mia Öström, Anna Ehn
Illustratör: Alex Howes
6 +

Annika Leone är journalist och kroppspositivist. Bara rumpor är hennes debutbok och handlar om Mira som ska åka till badhuset. På badhuset finns mycket att titta på. Alla nakna kroppar som är så lika men ändå så olika. Fast vad man får säga högt verkar vara väldigt känsligt! Bara rumpor är en rolig bok om en dag på badhuset men också en bok om våra kroppar, om nakenhet och att glädjas åt sin kropp.

Bokfakta:
Bara rumpor
Författare: Annika Leone
Illustratör: Bettina Johansson
3 +

Camilla Brinck är sångerska och barnboksförfattare. Hennes bokserie om de två busiga mössen Musse & Helium kom först till som ljudserie där Camilla själv gör alla röster. – Jag ville skapa en bok som jag själv hade orkat lyssna på när jag var liten och hade för mycket spring i benen, säger Camilla Brinck.

Bokfakta:
Musse & Helium 2: Jakten på Guldosten
Författare: Camilla Brinck
6 +

Per Gustavsson är illustratör och författare. Han har illustrerat en rad böcker, både egna och andras, och förekommer också ofta i tidskrifter. Serien om familjen Knyckertz har han skapat tillsammans med Anders Sparring. I böckerna möter vi drastisk humor och färgstarka bilder som skapar den perfekta bryggan mellan bilderbok och kapitelbok. Förbered er på många skratt!

Bokfakta:
Familjen Knyckertz och snutjakten
Författare: Anders Sparring
Illustratör: Per Gustavsson
6 +


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg