2021-09-16 14:16Pressmeddelande

Tredje tågboken i succéserien är nu ute!

Det stora tågäventyretDet stora tågäventyret

Det stora tågäventyret blev genast en succé när första boken, Tjuven på Highland Falcon, släpptes i januari 2021. Därefter följde Kidnappningen på California Comet och försäljningen gick som tåget. Nu är äntligen tredje boken, Mordet på Safari Star, ute i Sverige och succén fortsätter.

Det stora tågäventyret är en deckarserie i Agatha Christie-anda av prisbelönta författarparet M.G. Leonard och Sam Sedgeman. Varje bok utspelas sig på en tågresa där 10-åriga Hal löser mysterier av olika slag. Tågrutterna går i olika delar av världen, hittills har Hal åkt runt Storbritannien och i Kalifornien och nu är det Sydafrika han får uppleva.

Internationellt har serien blivit en best seller och nyligen vann Tjuven på Highland Falcon det brittiska priset "Children's Fiction Book of the year". Dessförinnan har boken vunnit "BAMB Readers Award" och serien har sålts till 16 länder runt om i världen.

Den fjärde boken i serien släpps i Sverige i början på 2022 men det är sjätte boken vi ser fram emot, för den kommer utspela sig på de svenska järnvägarna! Till serien har Opal tagit fram en egen hemsida, www.detstoratågäventyret.se, pysselhäfte och bokmärken.

Kontakta oss om ni önskar ett läsex av Mordet på Safari Star


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

Försäljningsansvarig
Melina Nordstrand