2019-09-24 09:59Pressmeddelande

Två utländska författarbesök på årets Bok- och bibliotek!

Porträtt Monika: Privat bild
Porträtt Elisabeth: Kristin Aafløy Opdan
Illustration ur "Jag är Döden" av: Marine Schneider Porträtt Monika: Privat bild Porträtt Elisabeth: Kristin Aafløy Opdan Illustration ur "Jag är Döden" av: Marine Schneider

Årets Bokmässa i Göteborg drar snart igång och vi på Bokförlaget Opal har flera intressanta seminarium och programpunkter. Vi har även två utländska författare på besök.

Norska författaren Elisabeth Helland Larsen på plats, hon har skrivit två böcker som vi ger ut, ”Jag är Livet” och ”Jag är Döden”.
Elisabeth jobbar bland annat som sjukhusclown och det är i sina möten med barn och ungdomar som hon har fått inspiration till böckerna.

Träffa henne här:

Lördag 14:00-14:20 Möt clownen och författaren Elisabeth Helland Larsen
I bilderböckerna Jag är livet och Jag är döden tar norska författaren Elisabeth Helland Larsen upp stora ämnen på ett lekfullt, vardagligt och varmt sätt. Sedan många år tillbaka arbetar hon som sjukhusclown och hon gillar att möta barn tillsammans med sin jongleringsutrustning och sina dockor Livet och Döden. Nu byter hon sjukhusmiljön mot Barnsalongen! Böckerna Jag är livet och Jag är döden är illustrerade av Marine Schneider och översatta till 12 språk. Augustvinnaren Linnea Axelsson har översatt dem till svenska.
Barnsalongen, A-hallen

Söndag 10:30-10:50 Möt clownen och författaren Elisabeth Helland Larsen
Barnsalongen, A-hallen

Monika Vaicenavičiene besöker även hon Bokmässan, hon har skrivit den omtalade och prisade boken ”Vad är en flod?”, som redan innan utgivning såldes till tio språk.

Träffa henne här:

Torsdag 16:20-16:40 Befriending nature
Monika Vaicenavičienė talks about her new book Vad är en flod? and about befriending nature and my methods of dealing with complexity and interconnections of our environment while creating non–fiction visual narratives for children
Globala torget, rosa scen, H-hallen

Fredag 15:00-15:45 Art schools and making illustrated books
Monika Vaicenavičienės examensprojekt, Vad är en flod?, på Konstfack blev Opals mest uppmärksammade bok på länge. Innan den ens givits ut hade den sålts till 11 olika språkområden och vunnit en rad priser, bland annat World Illustration Award. Monika samtalar här med Sara Teleman, professor i illustration vid Konstfack, om konstskolors betydelse för bilderboksskapare idag, och berättar om sin egen skapelseprocess bakom boken.
Scen R2

Monikas Sverigebesök inleds med en release på Bokslukaren på Mariatorget i Stockholm, 17:30. Monika kommer även ha en sagoläsning på Bokskåpet i Göteborg, lördag den 28 september 11:00

Om ni vill boka in ett möte med Elisabeth eller Monika kontakta hanna@opal.se eller 08- 28 21 12.

För att ta del av hela vårt program kan besöka vår hemsida.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden. Meddela oss om du inte längre önskar få våra utskick!


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg