2018-01-29 18:20Pressmeddelande

Våra boksläpp i januari!

Bokförlaget Opals bokår har börjat väldigt bra och under januari har vi släppt två faktaböcker och två bilderböcker.

Katter med klös är andra boken av engelske författaren Owen Davey som ges ut på Bokförlaget Opal. Hans tidigare faktabok Bli en fena på hajar har blivit otroligt populär och sålde snabbt slut. Nu finns boken ute i en andra upplaga samtidigt som den nya boken släpps. Den här gången får man lära sig massa spännande fakta om kattdjur.

Faktaboken Professor Astrokatts solsystem tar sig an vårt solsystem och förklarar det så de allra minsta barnen förstår. Ovanligt med en faktabok för 3–6-åringar, men väldigt uppskattat! Den tidigare faktaboken i serien, Professor Astrokatt i rymden, har nått stor framgång i både Sverige, hemlandet England och resten av världen. Det är böcker med ämnen som intresserar barnen och bilder som även tilltalar vuxna.

Bilderboken Lilla isbjörnen - vem är det som ylar är andra boken om den Lilla Isbjörnen som kommit ut i Sverige. Det finns en hel serie om isbjörnen som har nått stor framgång utomlands och nu får äntligen svenska barn läsa om den lilla isbjörnens äventyr. Första boken Lilla isbjörnen - vart ska du åka kom ut hösten 2016 och har sålt väldigt bra. 

Monster i knipa är en bilderbok som görs i samarbete mellan tre länder, Sverige, Island och Färöarna. Det finns sedan tidigare 8 monsterböcker som är väldigt populära bland barnen och uppskattade på förskolor då de tar upp specifika ämnen som är lätta att arbeta kring. Monster i knipa är nominierad till Islands litteraturpris.


Om Bokförlaget Opal

Bokförlaget Opal startades 1973 och är ett fristående och starkt förlag på den svenska barnboksmarknaden.


Kontaktpersoner

PR- och marknadsföringssansvarig
Hanna Smedberg